13.4.2024 kevätkokouksen julkilausuma

Keski-Suomen Perussuomalaiset

Piirikokous 13.4.2024 Hankasalmi

Julkilausuma

Soten palveluverkon palveltava ihmisiä

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous pitää välttämättömänä sitä, että Keski-Suomen hyvinvointialue asettaa alueen asukkaat ja potilaat etusijalle uudistettaessa sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkkoa.

Piirikokous toteaa, että soteuudistus valmisteltiin puutteellisesti. Sen toteutus olisi edellyttänyt 2-3 vuotta enemmän siirtymäaikaa. Näin olisi monet merkittäviä ongelmia aiheuttaneet asiat voitu hoitaa harkitusti ja suunnitelmallisesti. Marinin hallituksen lukitsema aikataulu ei antanut mahdollisuutta mm. henkilöstön, tilojen, tietojärjestelmien, sopimusten ja hoitoketjujen hallittuun järjestelyyn. Tästä johtuen on syntynyt tarpeettomasti suuria kustannuksia.

Piirikokous edellyttää, että aluevaltuusto turvaa koko Keski-Suomen kattavan kiinteän sote-palveluverkon eikä tee yksittäisiä alasajopäätöksiä ennen kuin korvaavien palvelujen laatu, saatavuus ja saavutettavuus on varmistettu alueen kaikissa osissa. Talouden tasapainotuskeinot tulee etsiä ensi sijassa hallinnosta, tukitoiminnoista, sairaala Novan toiminnasta, palveluketjuista, uusista toiminnallisista tavoista ja muista kohteista siten, että soten ja pelastustoimen varsinaista palvelua ei heikennetä. Erittäin tärkeää on lisäksi turvata ikääntyvien ja muiden tarvitsijoiden hoito- ja hoivapaikat heidän asuinpaikkansa lähialueilla.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa