Kirjoitettu 1.2.2020

Puoluevaltuusto PERUTTU

Puoluevaltuusto on päätetty maassamme riehuvan korona epidemian takia peruuttaa vuodelta 2020

Kirjoitettu 13.12.2019

Jyväskylä

Tervehdys,

Muistutuksena vielä jyväskyläläisille, että Perussuomalaisia edustaa kaupungissa Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry, joka tulee myös asettamaan ehdokkaat vuoden 2021 kuntavaaleissa. Vanha Jyväskylän Perussuomalaiset ry EI edusta puoluetta kaupungissa.

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten verkkosivut löytyvät osoitteesta:
https://jyvaskyla.perussuomalaiset.fi/

Hyvää joulun odotusta toivottaen
Simo Grönroos
puoluesihteeri
Perussuomalaiset

Kirjoitettu 11.12.2019

11.12 K-S piirin valinnat

Keski-Suomen Perussuomalaisten piirin syyskokouksessa valittu vuoden 2020 piirinhallitus piti järjestäytymiskokouksen 11.12.2019 Muuramessa. Kokous teki seuraavia henkilövalintoja
1. varapuheenjohtaja Harri Oksanen (Keuruu)
2. varapuheenjohtaja Kaisa Garedew (Jyväskylä)
3. varapuheenjohtaja Joni Kotilainen (Äänekoski)
Piirisihteeri Kari Pajunen

Keski-Suomen Perussuomalaiset alkaa valmistautumaan puheenjohtaja Jyrki Niittymaan johdolla
tuleviin kuntavaaleihin.

vas. Kaisa, Harri, Jyrki, Joni ja Kari

Kirjoitettu 18.11.2019

Piirin julkilausumat 16.11.2019

Jyrki Niittymaa johtaa Keski-Suomen Perussuomalaisia

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin syyskokous valitsi lauantaina 16.11. uudeksi puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu, veturinkuljettaja (eläkel) Jyrki Niittymaan Jämsästä. Jyrki aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Piirin syyskokous oli valinnasta yksimielinen. Kokous pidettiin Viikinlahti Campuksella Keuruulla.
Piiriä pitkään johtanut Tapani Mäki ei asettunut ehdolle.

Piirihallituksessa edustus jokaisesta jäsenyhdistyksestä
Piirihallitukseen vuodelle 2020 valittiin

Hankasalmelta Ari Leinonen (varajäsen Markku Manninen),

Joutsasta Saku Kaistinen (Jussi Lehtonen),

Jyväskylästä kuusi jäsentä Maria Riikonen (Tero Hakkarainen) Kaisa Garedev (Arto Rinnesalo), Jari Rouhiainen (Jouni Välisaari), Kari Hokkanen (Janne Luoma-aho), Tapani Mäki (Tomi Kostian) ja Jarmo Nahkamäki (Ari Vaskelainen),

Jämsästä kolme jäsentä Pekka Kataja (Joni Frisk), Niko Riekkovaara (Oula-Antti Lintula), Sirpa Rintala (Eila Sahala),

Kannonkoskelta Seppo Ahonen (Juhani Sorri),

Karstulasta Satu K. Koskinen (Leevi Marila),

Keuruulta Harri Oksanen (Petri Heinonen),

Kinnulasta Harri Virtala (Sampo Laitala),

Kuhmoisesta Ari Ampuja (Lea Aittolahti),

Laukaasta Joona Hintikka (Ilpo Oksanen),

Muuramesta Kari Pajunen (Aki Lilja),

Petäjävedeltä Heikki Puhakka (Hannu Kangas),

Pihtiputaalta Marko Tiainen (Jari Huttunen),

Saarijärveltä Hannu Vilkkilä (Pentti Tuomi),

Toivakasta Topi Saarelainen (Martti Saari),

Uuraisilta Lauri Virtanen (Satu Nieminen),

Viitasaarelta Seppo Ijäs (Ilpo Manninen) sekä

Äänekoskelta kaksi jäsentä Joni Kotilainen (Marko Laitinen) ja Lauri Lax (Teuvo Hiltunen).

 

Kokousta juhlisti Puoluesihteeri ja kansanedustajia
Tervehdyksessään kokouksessa vieraillut Puoluesihteeri Simo Grönroos muistutti, että kansan luottamus tulee ansaita joka päivä uudelleen ja galluppien kimallukseen ei tule sokaistua. Puheessaan hän analysoi syitä miksi Perussuomalaisten kannatus on runsaassa vuodessa kasvanut lähes kolminkertaiseksi.
Puoluesihteerin mukaan tärkein selitys on se, että suomalaiset ovat samaa mieltä niistä poliittisista linjoista joita ajamme. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue joka ajaa sen maahanmuuton lopettamista, mikä on Suomelle haitallista. Toinen on ilmastopolitiikka. Perussuomalaiset edustavat sitä näkökantaa, jota kansan enemmistö tukee.
Omat tervehdyksensä kokoukselle toivat myös Keski-Suomen perussuomalaiset kansanedustajat Toimi Kankaanniemi ja Jouni Kotiaho. Kokousväki sai kuulla kattavan katsauksen eduskuntatyöstä ja ajankohtaisista asioista.

Jyväskylää edustaa uusi yhdistys
Piirin syyskokouksen tietoon saatettiin että, Perussuomalaiset rp.n Puoluehallitus oli jo viime kokouksessaan hyväksynyt Jyväskylän Seudun Perussuomalaiset ry:n ainoaksi Perussuomalaista puoluetta edustavaksi puolueen paikallisyhdistykseksi Jyväskylässä.
Puolueen päätöksellä uusi Jyväskylän Seudun Perussuomalaiset ry on Jyväskylässä
ainoa paikallisyhdistys, jolla on oikeus asettaa Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita
seuraavissa vaaleissa eli jättää keskusvaalilautakunnalle Perussuomalaisten
kuntavaaliehdokaslista.

Julkilausumissaan Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin syyskokous ottaa kantaa Rinteen hallituksen ilmastopolitiikkaan, ratojen sähköistämiseen sekä ns. taitettuun indeksiin.

Kirjoitettu 25.4.2019

Toimi Kankaanniemi nousee Jkl;n valtuustoon

Perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi nousee Jyväskylän kaupunginvaltuustoon sen loppukaudeksi, koska nykyinen valtuutettu Mauno Vanhala (kesk.) jättää tehtävän. Vanhala on pyytänyt eroa kaikista luottamustehtävistä henkilökohtaisten syiden takia. Kaupunginhallitus päättää eron myöntämisestä maanantaina.

Kankaanniemi on ensimmäinen varavaltuutettu perussuomalaisten ryhmässä, ja nousee näin Vanhalan tilalle, koska Vanhala siirtyi perussuomalaisista keskustan valtuustoryhmään vasta kuntavaalien 2017 ja valtuustokauden alkamisen jälkeen.
Vanhalan eropyyntö koskee myös perusturvalautakunnan jäsenyyttä ja maakuntavaltuuston varajäsenen tehtävää.

Kirjoitettu 19.4.2019

Teuvo Hakkarainen EU-vaaliehdokkaaksi Keski-Suomesta

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt Eu-vaaliehdokkaaksi

Teuvo Hakkaraisen Keski-Suomesta

s. 12.04.1960Yrittäjä
Sahuri
Viitasaari09 432 3040Liikenne- ja viestintävaliokunta (varajäsen) 09.06.2015 –
Maa- ja metsätalousvaliokunta (jäsen) 05.05.2015 –
Talousvaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 –

AVUSTAJA

Kristiina Selin09 432 4040kristiina.selin@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 12.2.2019

Halla-aho Äänekoskella: ”Täällä ilmastopolitiikka on lähellä ihmisten sydäntä”

Äksä/09.02.2019 16:42 (muokattu 09.02.2019 16:45)

Halla-aho piti Citymarketin aulassa puheen, jossa hän kertoi perussuomalaisten seuraavan vaalikauden tavoitteista. Hän puhui huvittuneena siitä, miten tulevista eduskuntavaaleista on tehty vuoroin maahanmuutto- ja vuoroin ilmastovaaleja. Vaalit eivät koskaan ole yhden asian vaalit, Halla-aho totesi.

Median esiin nostamat aiheet, kuten Oulun seudun seksuaalirikokset, vaikuttavat suoraan siihen, mitä toimenpiteitä kansanedustajilta odotetaan. Viimeisimpänä suurta yleisöä puhuttavat vanhustenhoidon epäkohdat, joihin Halla-aho otti myös kantaa puheessaan.

– Kunnilla on liian vähän rahaa tuottaa ne vanhusten hoivapalvelut, joita tarvittaisiin. Meidän pitää miettiä, miten haluamme kohdella ihmisiä, jotka ovat koko ikänsä tehneet töitä ja rakentaneet tätä maata, Halla-aho sanoi ja sai aikaan hyväksyviä nyökkäyksiä.

Yleisöstä esitettiin huoli siitä, pitääkö puolue tällä kertaa vaalilupauksensa. Halla-aho vakuutti, että takinkäännöstä ei ole pelkoa.

Tilaisuuden jälkeen kansanedustajan matka jatkui Viitasaarelle ja Pihtiputaalle. Halla-aho kertoi puhelimitse ÄKSälle, että Äänekoskella puhuttiin niistä asioista, jotka huolestuttavat myös muualla, kuten työllisyydestä ja vanhustenhoidosta, mutta myös ilmastonmuutoksesta.

– Äänekoskelle on aina ilo tulla! Teollisuus vaikuttaa paljon siihen mistä asioista Äänekoskella puhutaan: ilmastopolitiikka on lähellä ihmisten sydäntä, sillä tehdyt päätökset vaikuttavat ihmisten arkeen konkreettisemmin kuin jossain muualla, Halla-aho ruoti.

Bio- ja metsätalouden tulevaisuuden Halla-aho näkee positiivisena, kunhan liian tiukat ilmastosäädökset eivät tukahduta sen kilpailukykyä.

– Metsäteollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä vientiteollisuuden aloista, ja sen kilpailuedellytyksiin vaikuttaa suoraan se, mitä muut puolueet ovat päättäneet syksyn ilmastolinjauksessa. Tämä johtaa kiihtyvään hiilivuotoon, eli teollisuus karkaa niihin maihin, joissa päästömääräykset eivät ole niin tiukkoja, Halla-aho toteaa.

Perussuomalaisten ratkaisu ilmastonmuutokseen myös teollisuuden kilpailukykyä kannattaen on pitää ilmastolinjaukset suhteellisuudentajuisina.

– Suomen ei pidä ottaa kunnianhimoisempia päästötavoitteita kuin mitä EU:n laajuisesti on tehty. Metsäviennille tärkeä kuljetusala kärsii jo nyt tiukentuneista säädöksistä. Energiaverotus pitäisi asettaa direktiivin sallimaan minimiin ja energian kohtuuhintainen tuotanto varmistaa. Sitä ei voi tehdä ajamalla kivihiiltä ja turvetta suoraan alas, Halla-aho linjaa.

Äänekoskelaiset Juho Lasarov ja Riku Pietiläinen grillasivat Halla-ahoa tilaisuuden loppupuolella muun muassa verotuksesta. Kaksikko on ollut aina kiinnostunut politiikasta ja seurannut keskustelua aktiivisesti. Halla-ahon tilaisuuteen miehet tulivat, koska perussuomalaisten näkemykset kiinnostavat.

– Perussuomalaiset ajaa semmoisia asioita, jotka osuu omiin kokemuksiin. Vielä ei ole ihan varmaa, ketä äänestän, Pietiläinen pohtii.

Kaksikon mukaan Sipilän hallitus on onnistunut taittamaan velkaantumisen kasvun ja selvinnyt hyvin edellisen hallituksen jättämässä hankalassa tilanteessa. He ovat olleet hallituksen toimiin ”kohtuullisen tyytyväisiä”.

– Hallitus ei ole huonontanut minun eli tavallisen työssäkäyvän ihmisen tilannetta. Media keskittyy välillä liikaa negatiivisiin asioihin, ja hyvät puolet jäävät huomiotta, Lasarov toteaa.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

Kirjoitettu 31.1.2019

Jussi Halla-Aho vierailee Keski-Suomessa

8.2

Jämsä 10.15-11.00 Torilla

Keuruu 13.15-14.00

Muurame 15.00-15.45 Ravintola Muurmanni

Laukaa 16.45-17.30 K-supermarket piha

9.2

Jyväskylä 13.00-14.00 Kävelykadulla

Äänekoski 14.45-15.30 Citymarket aula

Viitasaari 16.15-16.45 K-supermarket aula

Pihtipudas 17.15-17.45 K-supermarket aula

 

Kirjoitettu 20.1.2019

K-S Perussuomalaiset tekivät nimityksiä hallitukseen

Keski-Suomen Perussuomalaisten piiri ry;n hallituksen järjestäytymiskokouksen nimitykset 20.1.2019 vuodelle 2019
1 Vpj. Harri Oksanen / taloufenhoitaja. Keuruu
2 Vpj. Marke Tuominen Äänekoski
3 Vpj. Jouni Kotiaho Jämsä
Piirisihteeri Kari Pajunen Muurame
Kirjoitettu 1.12.2018

JULKILAUSUMA 1.12.2018

Korruptio kitkettävä kunnissa ja sotessa.

Kuntien ja varsinkin suurten kaupunkien julkisten palvelujen tuotannossa on ilmennyt arveluttavia kytkentöjä poliittisia puolueita lähellä oleviin yhteisöihin. Jyväskylässä kytkennät näyttävät poikkeuksellisen räikeiltä. Ne koskevat kaupungissa vahvassa asemassa olevaa sosialidemokraattista liikettä.

Sama koskee monissa kaupungeissa ja kunnissa mm. vuokra-asuntoja tarjoavia puoluekytkentäisiä säätiöitä.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous vaatii kytkentöjen täydellistä avaamista ja viranomaisten tutkintaa. Jos rikoksia paljastuu, on lain määräämien rangaistusten lisäksi tällaisten toimijoiden jatkaminen kiellettävä. Vain näin voidaan palauttaa veronmaksajien luottamus kuntien päätöksentekoon.

Piirikokous toteaa, että Sipilän hallitus haluaa siirtää lähes kuuden miljardin arvosta sote-palveluja markkinoille. Markkinaehtoinen sote-uudistus avaa nykyistäkin laajemmat mahdollisuudet väärinkäytöksille ja korruptiolle. Tämä on yksi peruste hylätä maakunta-sote-uudistus esitetyssä muodossa, vaatii piirikokous.

Kirjoitettu 28.6.2018

Keski-Suomi on tienhaarassa, mutta mihin tiet vievät?

Taloudessa on tapahtunut nopea ja voimakas käänne kasvuun. Maailmantalouden imussa myös Suomi saa osansa poikkeuksellisen vahvasta vedosta. Julkinen talous vahvistuu.

Työllisyyden paraneminen lisää kotitalouksien ostovoimaa ja investointeja. Sama tapahtuu yrityksissä, joiden ongelmaksi koetaan jo ammattitaitoisen työvoiman puute.

Tilanne on haastava ja se kertoo, ettei yhteiskuntamme ole tasapainossa. Keski-Suomessa tilanne on kaksijakoinen. Samanaikaisesti kärsimme korkeasta työttömyydestä ja pahenevasta työvoimapulasta. Työtä vailla olevat ja avoimet työpaikat eivät kohtaa.

Ongelmaan on etsittävä ennakkoluulottomasti ratkaisuja. Vastuu on ensisijaisesti valtion työvoimaviranomaisilla. Keski-Suomen Liiton, työmarkkinajärjestöjen, yrittäjien ja kuntien tulee lisätä panostuksia luovien ratkaisujen löytämiseksi. Tilanteen ratkaisemiseksi olisi koottava eri tahot yhteen.

KESKI-SUOMI ON sivistys- ja koulutusmaakunta. Työttömyys-työvoimapula-kaksoisongelman ratkaiseminen ja maakunnan houkuttelevuuden vahvistaminen edellyttävät, että huolehdimme edelleen sivistyksestä ja koulutuksesta. Positiivista on, että yhteistyö on edennyt.

Erittäin tärkeää on se, että toisen asteen koulutusta tarjotaan nuorille ja myös kaikenikäisille uudelleen- tai täydennyskoulutusta tarvitseville kaikilla seutukunnilla. Eräät oppilaitokset, mm. kansanopistot ovat taloudellisesti ahtaalla. Niiden säilymistä monipuolisia palveluja tarjoavina yksikköinä tulee edistää.

Yleistä huolta herättää syntyvyyden lasku maakunnassa. Haasteena nostan maakunnan ja sen kaikkien kuntien lapsiystävällisyyden, jossa perheiden toimeentulo, yleinen turvallisuus ja toimivat palvelut ovat vaikuttavassa asemassa.

Väestökehitys Keski-Suomessa on huolen aihe. Viime vuonna väestömäärämme kääntyi laskuun runsaalla sadalla hengellä. Määrä ei ole suuri, mutta kuitenkin negatiivinen. Vain kolmessa kunnassa Muurame, Jyväskylä ja Uurainen asukasmäärä kasvoi. Peräti 16 kunnassa vähenemä oli yli yhden prosentin. Kehittämistoimenpiteet on kohdennettava koko maakunnan alueelle.

EUROOPAN UNIONIN tulevan ohjelmakauden rahoituskehyksistä vuosille 2021–2027 ovat neuvottelut alkamassa. Pidän epätarkoituksenmukaisena sitä, että suomalaisten verovaroja kierrätetään yhä suuremmassa määrin Brysselin byrokratian kautta.

Muun muassa Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan erityisasemaa harvaan asutun alueen kriteerit täyttävänä on pidettävä vahvasti esillä.

Tämä edellyttää, että seutukunta saa koheesiorahoituksesta tukea kasvuun ja työllisyyteen liittyviin kohteisiin.

Koheesiorahaston pyrkimys vähentää alueiden taloudellista ja sosiaalista eriarvoisuutta on näin koetinkiven alla.

Näyttää siltä, että sekä maatalouden, maaseudun kehittämisen ja koheesiopolitiikan rahoitus joutuu tuntuvien leikkausten kohteeksi samalla, kun Suomen nettomaksuosuus EU:lle kasvaa. Paine panostusten lisäämiseen muihin eurooppalaisiin kohteisiin ja toisaalta brexitin synnyttämän aukon täyttämiseen on kova. Periksi ei pidä antaa Suomen maakuntien tappioksi.

Maakunta- ja sote-uudistus on vaatinut ja vaatii edelleen poikkeuksellisen paljon työtä. Uudistus näyttää valtakunnallisesti olevan epävarmalla pohjalla, toiminnallisesti ja varsinkin taloudellisesti. Kuitenkin Keski-Suomessa asia on pysynyt hallinnassa.

Jos hanke kaatuu, on Keski-Suomessa harkittava vakavasti soten kokoamista maakunnallisille hartioille esimerkiksi Eksoten ja Siunsoten mallien pohjalta.

Tapani Mäki

maakuntavaltuutettu (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Jyväskylä

Kirjoitettu 7.6.2018

Kankaanniemi vaatii ay-liikkeen verovapaiden vuokratulojen suitsimista: Ay-pomot kasvattavat tulojaan ja vuokralainen maksaa

Kankaanniemi vaatii ay-liikkeen verovapaiden vuokratulojen suitsimista: Ay-pomot kasvattavat tulojaan ja vuokralainen maksaa

Tuloerot ja velkaantuneisuus kasvussa työllisyyden kasvusta huolimatta

Eduskunta keskusteli tänään kuluvan vuoden lisätalousarviosta. Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi myönsi, että lisätalousarvio kertoo talouden ja työllisyyden kasvusta, mutta huomautti samalla vaarallisesta velkaantumisvauhdista.

Myös tulo- ja varallisuuserot kasvavat samalla kun ulosotossa olevien ja muutoin ahtaalla elävien määrä on erittäin suuri. Tämä on ikävä tosiasia. Valtionkin velkaantuminen jatkuu. Tänä vuonna nettovelanotto kasvaa 1,7 miljardia euroa. Vuoden lopussa valtiolla on velkaa 108 miljardia, Kankaanniemi huomautti.

Kotitalouksien velkaantuminen huolestuttavinta

Monet tahot, muun muassa Suomen Pankki ja Finanssivalvonta, ovat ilmaisseet vakavan huolensa kotitalouksien velkaantumisesta. Velkaantumisaste lähestyy 130 prosenttia.
– Erityisesti nuoret lapsiperheet, joilla on esimerkiksi suuret asuntolainat, ovat vaarassa tämän suhteen. On muistettava sekin, että kun taloushuolet kasvavat, rakkaus hiipuu. Perheiden hajoaminen ja mahdollinen työttömyys laukaisevat ongelmat, joista kärsivät kaikki.

Asumiskustannukset ovat kohtuuttomat – ay-liikkeen voitot kuriin

Perussuomalaiset esittivät viime syksynä vaihtoehtobudjetissa niin sanotun asumisen halpuutus-ohjelman. Kankaanniemen mukaan hallitus ei ole tehnyt asiassa mitään.

– Ajankohtainen asia on Kojamo Oy:n listautuminen. Eräät eläkeyhtiöt ja lukuisa joukko ammattiliittoja aikoo rahastaa satoja miljoonia ja verovapaasti. Kojamon 35 000 vuokralaista pelkäävät, että heidän vuokransa nousevat pörssiin menon myötä, eivätkä syyttä. Varsinkaan ulkomaiset, mutta eivät kotimaisetkaan sijoittajat ole hyväntekijöitä, eivät edes ay-pomot, joiden palkkioihin tulee huimia korotuksia!

– ”Kun muut niin mekin”, totesi Kojamon hallituksen puheenjohtaja Riku Aalto 26 000 eurosta 60 000 euroon nousevasta vuosipalkkiostaan. Kyllä pörssiin meno kannattaa, sen ymmärtävät ay-pomotkin! Missä on oikeus ja kohtuus! Tätä kysyvät äänestäjät. Mitä tähän vastaavat edustajat Rinne, Heinäluoma, Viitanen ja Andersson? Kankaanniemi sivalsi.

Perussuomalaiset vaativat korjausta yhteisöjen kiinteistörahastukseen
Perussuomalaiset vaativat, että hallitus viipymättä selvittää ja korjaa yleishyödyllisten yhteisöjen määrittelyä siten, että sen mukanaan tuomaa verovapautta ei käytetä hyväksi.

– Raaka bisnes ei voi olla yleishyödyllistä, vaikka sitä harrastaisi ay-liike tai työnantajajärjestö tai Nuorisosäätiö.

Aktiivimalli tuo vain kuluja

Lisätalousarviossa esitetään 3,5 me määrärahalisäystä Kelalle aktiivimallin hallinnointiin. Kankaanniemen mukaan tarve olisi kaksinkertainen.

Aktiivimalli on siirtänyt lyhyen voimassaolonsa aikana noin 15 000 työtöntä toimeentulotuen piiriin. Tämäkö oli mallin tarkoitus? Siis kyykyttää pitkäaikaistyöttömiä, leikata heidän pientä korvaustaan ja siirtää heidät toiselle luukulle eli toimeentulotuen piiriin? Kankaannimi kysyi.

Sote-aikataulut kaikkine uudistuksineen täysin sekaisinHallitus ajoi viime syksynä läpi 100 miljoonan euron määrärahan sote-uudistuksen valinnanvapauden pilotointiin. Nyt hallitus esittää saman suuruista valtuutta samaan tarkoitukseen.

– Hallituksen aikataulut ovat täysin sekaisin. Valinnanvapaus olisi pitänyt toteuttaa alkuperäisen hallitusohjelman mukaisesti vasta sote-uudistuksen viimeisessä vaiheessa. Sitä olisi pitänyt aidosti kokeilla ja testata käytännössä. Näin olisi edetty vastuullisesti.

– Nyt hallitus yrittää erittäin suurella verorahojen panostuksella, 200 miljoonalla eurolla, betonoida kelvottoman ja kalliiksi tulevan valinnanvapausmallinsa niin, että seuraava eduskunta ja hallitus olisivat sidottuja juuri tähän markkinamalliin, Kankaanniemi arvostelee.

Kankaanniemi huomauttaa, että onneksi vuosi sitten valtiovarainvaliokunta puuttui tähän menettelyyn, joka oli menossa perustuslain vastaisesti eteenpäin.

– Nyt koko määräraha ja valtuusesitys ovat ehdollisia. Niitä ei voi käyttää ennen kuin sote-lait ovat voimassa. Lait puolestaan näyttävät ajautuneen umpikujaan. Näyttää siltä, että Kokoomus ei saa intohimoisesti haluamaansa markkinaehtoista valinnanvapautta eikä valtiovarainministeriö sote-palveluja leikkaavaa budjettirajoitettaan.

Lisätiedot:

Toimi Kankaanniemi, +358 505113075

 

Kirjoitettu 30.4.2018

JULKILAUSUMA 28.4.2018

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri
Piirikokous Muurame 28.4.2018

Piirikokouksen julkilausumat
Julkaisuvapaa

Taitettu indeksi korjattava viipymättä

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous toteaa, että talouskasvun, työmarkkinasopimusten ja liukumien ansiosta palkansaajien tulot kasvavat lähivuosina tuntuvasti. Kun työeläkkeet on sidottu ns. taitettuun indeksiin, jossa palkkakehityksen osuus on vain 20%, eläkeläiset jäävät tulokehityksessä jälkeen entistäkin enemmän.

Piirikokous vaatii, että eduskunta palauttaa viipymättä työeläkeläisiä loukkaavan ns. taitetun indeksin ns. puoliväli-indeksiksi. Tällöin eläkkeet seuraisivat nykyistä paremmin palkkakehitystä. Piirikokous ei pidä oikeudenmukaisena sitä, että palkansaajien ja eläkeläisten välinen tuloero kasvaa. Myös eläkeläisten verotus on säädettävä samansuuruiseksi samaa tulotasoa olevien palkansaajien kanssa.

Piirikokous toteaa, että eläkerahastoissa on varoja noin 200 miljardia euroa. Kasvu on noin 5% vuodessa. Varat riittävät yli miljoonan eläkkeensaajan oikeudenmukaisen kohtelun palauttamiseen.

Tiestön kunnossapitoon pikaisesti lisärahaa

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous on huolissaan maakunnan tiestön heikosta kunnosta. Päällystevauriot aiheuttavat vakavia vahinkoja ajoneuvoille ja liikenneturvallisuudelle. Lisäksi monet päällystämättömät soratiet ovat Keski-Suomen maakunnan alueella lähes ajokelvottomassa kunnossa kelirikon ja teiden heikon peruskunnon takia.

Piirikokous vaatii, että maan hallitus osoittaa viipymättä Keski-Suomen tiestön kunnossapitoon tarvittavat lisävarat.

Kirjoitettu 23.2.2018

K-S PS:n työvaliokunnan julkilausuma

PS:n Keski-Suomen piiri ry:n työvaliokunta:

Kivihiilen ja turpeen käyttökielto tulee kalliiksi sekä lisää päästöjä

Keskusta on vaatimassa kivihiilen ja turpeen käyttökieltoa ilmastopoliittisiin tavoitteisiin vedoten. Tosiasiassa keskustan tavoitteena on varmistaa lähipiirinsä mahdollisuudet rahastaa tuulivoiman ja puuhakkeen tuotantotuilla. Kyse on vuositasolla usean sadan miljoonan euron tulonsiirrosta veronmaksajilta keskustan etupiirille. Hyväuskoiset demarit ja vihervasemmisto antavat täyden tukensa kepulaiselle energiatuotantomme ”viherryttämiselle”. Sen kustantavat veronmaksajat tuotantotukien muodossa sekä taajamien kotitaloudet sähkön ja kaukolämmön kustannuksien nousuna huomio Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n työvaliokunta 22.2.2018 pitämässään kokouksessaan.

Työvaliokunta katsoo kannattavansa turvetuotantoa, mutta painottaa, ettei se rasita esimerkiksi juuri Keski-Suomessa nykyistä enempää luontoamme. Turvetuotannon merkitys paikallisena työllistäjänä korostuu syrjäseuduilla. Monet nuoret löytävät kesätyöpaikan tuotannon liepeiltä. Kotimainen turve vahvistaa kauppatasettamme – Suomi tuo 2/3 energiasta. Biomassasta, kuten puusta, saadaan 6–8 % enemmän tehoa yhteiskäytössä turpeen kanssa. Puun ja turpeen yhteiskäyttö pitää lisäksi kattilat puhtaina, lyhentää huoltokatkoja ja parantaa laitteiston kestävyyttä sekä vähentää ympäristölle haitallisia pienhiukkaspäästöjä.

Suomella ei ole varaa luopua kivihiilen eikä turpeen käytöstä, eikä siihen ole ilmastopoliittista tarvetta. Suomessa kivihiilen osuus sähköntuotannosta on 6,7%. Nekin laitokset ovat sekä sähkön että lämmön yhteistuotantolaitoksia. Suomalaisten sähkö- ja lämpölaitosten ominaispäästöt ovat vain 220 g CO2 / kWh. Suhteessa tuotettuihin kilowattitunteihin Puolan sähköntuotanto tuottaa kolme kertaa enemmän hiilidioksidipäästöjä. Saksassa 46% ja tuulivoimamaa Tanskassa 48% sähköstä tuotetaan kivihiilellä. Nekään eivät ole luopumassa kivihiilestä, koska haluavat turvata teollisuutensa kilpailukyvyn.

Pariisin päästötavoitteiden toteutuminen voidaan varmistaa ainoastaan muuttamalla EU:n sisäinen taakanjako oikeudenmukaiseksi. Puolan ja muiden eniten saastuttavien maiden on kannettava vastuunsa. Tarvittaessa ne on pakotettava siihen korvamerkkaamalla osa EU:n rakennerahaston tukimiljardeista päästötavoitteiden toteuttamiseen. Taakan uusjaolla Suomen päästötavoitteet voidaan puolittaa ja säilyttää teollisuustyöpaikat Suomessa. Muutoin teollisuutemme karkaa maihin, joissa sama määrä tuotantoa saastuttaa enemmän ja EU:n kokonaispäästöt nurinkurisen taakanjaon myötä lisääntyvät, PS:n Keski-Suomen piiri ry:n työvaliokunta toteaa.

 

Kirjoitettu 27.11.2017

Piirin pitkäaikaisia vaikuttajia palkittiin

Keski-Suomen piirissä pitkään ja ansioituneesti toimineet

Pentti Tuomi, Saarijärveltä

ja

Marke Tuominen, Äänekoskelta

palkittiin puolueen viirillä 25.11.2017 syyskokouksessa.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja Piirin ensinmäinen varapuheenjohtaja Harri Oksanen pitivät kiitospuheet ansioituneille hyvästä työstä puolueen ja piirin hyväksi.

KIITOS HEILLE.

Kirjoitettu 25.11.2017

JULKILAUSUMA 25.11.2017 3 kpl.

SOTE

Sipilän hallitus sote-pörssiyhtiöiden asialla

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous vaatii, että sote- ja valinnanvapausuudistus rakennetaan tutkitun tiedon ja kokeilujen perusteella ja siten, että julkinen sote-palvelutuotanto säädetään pääsäännöksi ja yksityiset yritykset täydentävät julkista palvelutarjontaa.

Sipilän hallituksen linjana on suosia suuria kansainvälisiä sote-pörssiyhtiöitä. Tätä piirikokous pitää suomalaisten verovarojen väärinkäyttönä ja vastuuttomana.

Sote-uudistuksen keskeisimpinä tavoitteina on palvelujen tasavertainen turvaaminen ja kustannusten kasvun hillintä. Nämä tavoitteet ovat jääneet hallituspuolueiden politikoinnin jalkoihin. Piirikokous vaatii palauttamaan nämä tavoitteet kärkeen.

LIIKENNE

Henkilöliikenne Äänekosken radalle ja kaksoisraide Tampereelle

Perussuomalaisten piirikokous toteaa tyydytyksellä, että osana Keski-Suomen liikenneväylien parantamista rataosuus Äänekosken ja Jyväskylän välillä peruskorjattiin ja sähköistettiin Metsä-Fibren biotehdasinvestoinnin yhteydessä. Piirikokous pitää tärkeänä, että rataosuudella aloitetaan myös henkilöliikenne.

Piirikokous kiirehtii Jyväskylän ja Tampereen välisen radan kaksoisraiteen rakentamista, koska tavara- ja henkilöliikenteen voimakas kasvu tätä vaatii.

Myös maakunnan eteläisen osan, mm. Jämsän ja Keuruun seutujen, liikenneverkon parantaminen on välttämätöntä sekä liikenteen sujuvuuden että turvallisuuden kannalta.

ELÄKE

Eläkeindeksi korjattava pikaisesti

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous vaatii, että eduskunta palauttaa työeläkeläisiä loukkaavan ns. taitetun indeksin ns. puoliväli-indeksiksi. Tällöin eläkkeet seuraisivat nykyistä paremmin palkkakehitystä.

Piirikokous toteaa, että eläkerahastoissa on varoja noin 200 miljardia euroa. Kasvu on noin 5% vuodessa. Varojen puute ei ole peruste yli miljoonan eläkkeensaajan oikeudenmukaisen kohtelun palauttamiselle.

Kirjoitettu 14.8.2017

JULKILAUSUMA 13.8.2017

JULKILAUSUMA 13.8.2017

Keski-Suomen perussuomalaisten piiri, piirin hallituksen yksimielisellä päätöksellä;

Tuemme yhtenäisenä ja yksimielisenä joukkona, perussuomalaiset rp;tä ja seisomme

täysin, Jyväskylässä perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa valitun uuden perussuomalaisten puoluejohdon takana. Kunnioittaen ehdottomasti demokraattista vaalitulosta.

Jäsenyydestä luopuneita on todella vähän, vain parissa paikallisessa yhdistyksessä.

Kokonaan uusia jäseniä on tullut niin paikallisyhdistyksiin, kuin puolueeseenkin runsaasti. Myös aikaisempia niin sanottuja hiljaisia jäseniä on aktivoitunut mukavasti toimintaan mukaan.

Tuemme myös Perussuomalaisten puoluehallituksen presidenttiehdokkaaksi ehdottamaa kansanedustajaa, puolueen 1 varapuheenjohtajaa Laura Huhtasaarta täysin sydänmin.

Kirjoitettu 21.11.2016

K-S piirin uusi puheenjohtaja Heli Kupari

Heli Kupari
Muurame
0404115272
Muita luottamustehtäviä ovat olleet mm:

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu

Jyväskylän tarkastuslautakunnan jäsen

Keski-Suomen maakuntavaltuutettu

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin eurovaalipäällikkö

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirisihteeri
HeliKupari-p
KIRJOITETTU 21.11.2016
Kirjoitettu 8.3.2015

Eduskuntavaaliehdokkaat nimetty

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin eduskuntavaaliehdokaslistalle on nyt nimetty täydet 14 ehdokasta. Valitse omasi ja äänestä 19.4.2015! Ehdokkaita tavattavissa kiertueilla ympäri Keski-Suomea! Katso lisää: vaalit.perussuomalaiset.fi

Hakkarainen Teuvo, 54v, kansanedustaja

Halttunen Jari, 45v, ylikonstaapeli

Humppi Anna, 30v, henkilöstöasiantuntija

Isomäki Kauko, 63v, yrittäjä

Kankaanniemi Toimi, 65v, ent. ministeri/kansanedustaja

Kupari Heli, 32v, myyjä

Lahtonen Reijo, 50v, yrittäjä

Manninen Markku, 55v, yrittäjä

Paananen Eero, 33v, hälytyskeskuspäivystäjä

Rintala Sirpa, 60v, lääketieteen tohtori

Salenius Marita, 60v, maanviljelijä

Suominen Meiris, 45v, key account manager

Tiainen Marko, 41v, metallimies

Vanhala Mauno, 65v, yleislääketieteen professori

Kirjoitettu 24.1.2015

Piirihallituksen valintoja 14.1.2015

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirihallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan 14.1.2015 Muuramessa piirin varapuheenjohtajiksi:

1. varapuheenjohtaja Marita Salenius, Multia
2. varapuheenjohtaja Marke Tuominen, Äänekoski
3. varapuheenjohtaja Heikki Puhakka, Petäjävesi

Piirisihteerinä jatkaa Heli Kupari, Jyväskylä
Taloudenhoitajana jatkaa Viktoria Räty, Uurainen

Piirihallituksen kokous nimesi lisäksi kolme eduskuntavaaliehdokasta lisää kevään vaaleihin:
Markku Manninen, 55-vuotias, yrittäjä Hankasalmi
Meiris Suominen, 46-vuotias, key account manager Toivakka
Marko Tiainen, 41-vuotias, metallimies ja järjestyksenvalvoja Pihtipudas

Nyt valittuina on yhteensä 13 ehdokasta ympäri maakuntaa:

Hakkarainen Teuvo, Viitasaari
Halttunen Jari, Äänekoski
Humppi Anna, Karstula
Isomäki Kauko, Jyväskylä
Kankaanniemi Toimi, Jyväskylä
Kupari Heli, Jyväskylä
Manninen Markku, Hankasalmi
Paananen Eero, Jyväskylä
Rintala Sirpa, Jämsä
Salenius Marita, Multia
Suominen Meiris, Toivakka
Tiainen Marko, Pihtipudas
Vanhala Mauno, Jyväskylä

 

Kirjoitettu 24.1.2015

Puheenjohtajan tervehdys

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry
PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS
Vuosi 2014 on takana ja edessämme on nyt vaalivuosi 2015. Ehdokkaiden valinnat ja vaalityö ovat arkipäivää. Hyvällä yhteistyöllä saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon työtä niin jäsenistöltä, paikallisyhdistyksiltä ja piiriltä.  Eduskuntavaalit ovat yhteistyötä ja siihen on panostettava rakentavalla ja vahvistavalla tavalla. Kenenkään yksittäisen ehdokkaan oma etu ei saa olla ensisijalla, vaan kaikkien on toimittava yhteistyössä puolueen ja aatteen hyväksi. Äänestäjät tekevät valinnan ja päättävät ketkä ovat tulevia maamme kansanedustajia.

Työtä pitää siis tehdä.  Meidän tulee uskoa asiaamme ja puolueemme linjauksiin yhteisten asioiden hoidossa. Kun puhalletaan yhteen hiileen ja tuetaan toisiamme kaikin tavoin, meillä on mahdollisuus saavuttaa päämäärämme.

Tänä vuonna 2015 on myös puoluekokous. Paikkana tulee olemaan Suomen Turku. Kun eduskuntavaalit on käyty, suuntaamme katseet tärkeään ja meitä kaikkia perussuomalaisia koskettavaan puoluekokoukseen.

Kiitän vielä uutena PS:n Keski-Suomen piiri ry:n puheenjohtajana luottamuksesta Teitä kaikkia! Toivotan myös hyvää alkanutta vuotta ja voimia, että viisautta tuleviin koitoksiin!

Tapani Mäki
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry

Kirjoitettu 16.11.2014

Keski-Suomen piirin valintoja vuodelle 2015

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 15.11.2014 Kannonkoskella, Piispalassa. Paikalla olivat myös kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Kauko Tuupainen, jotka toivat poliittisia terveisiä osallistujille. Kokousedustajat äänestivät piirin uudeksi puheenjohtajaksi 1.1.2015 alkaen Tapani Mäen, Jyväskylästä. Lisäksi valittiin piirihallitus seuraavaksi kalenterivuodeksi.

 

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n piirihallitus 1.1.2015 alkaen:

HANKASALMI

Lasse Karjalainen

JOUTSA

Kai Vaaralahti

JYVÄSKYLÄ

Tapani Mäki

Juha Vimpari

Heli Kupari

Jorma Holmstedt

Jamaica Hakkarainen

Minna Mäkinen

JÄMSÄ

Jukka Haaparanta

Pekka Kataja

Eila Sahala

KANNONKOSKI

Seppo Ahonen

KARSTULA

Leevi Marila

KEURUU ja Multia

Petri Heinonen

Marita Salenius

KINNULA

Harri Virtala

KUHMOINEN                     

Satu Jokinen

LAUKAA

Tommi Leppänen

MUURAME

Kari Pajunen

PETÄJÄVESI

Heikki Puhakka

PIHTIPUDAS

Marko Tiainen

SAARIJÄRVI

Tapani Kankaanpää

TOIVAKKA

Meiris Suominen

UURAINEN

Viktoria Räty

VIITASAARI

Seppo Ijäs

ÄÄNEKOSKI

Marke Tuominen

Jari Halttunen

Kirjoitettu 1.11.2014

Ehdokaslistalle lisää nimiä

Keski-Suomen piirihallitus nimesi eilen 31.10. kokouksessaan Suolahdessa kaksi ehdokasta eduskuntavaaleihin 2015. Valituiksi tulivat: Toimi Kankaanniemi ja Eero Paananen.

Nyt valittuna on kaikkiaan 13 ehdokasta. Keski-Suomesta nimetään yhteensä 14 ehdokasta. Piirihallitus jatkaa valintoja alkuvuodesta.

Nimetyt ehdokkaat: http://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit-2015/

Kirjoitettu 2.10.2014

Seurakuntavaaliehdokkaita Keski-Suomessa

Perussuomalaisia on lähtenyt ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin ympäri maakuntaa. Seurakuntavaalien äänestys 9.11.2014 ja ennakkoäänestys 27.-30.10.2014. Keski-Suomen perussuomalaiset ja sitoutumattomat ehdokkaat sekä listojen nimet löytyvät osoitteesta http://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/seurakuntavaalit-2014/

Lisätietoja vaaleista www.seurakuntavaalit.fi

Kirjoitettu 20.9.2014

Lisää eduskuntavaaliehdokkaita Keski-Suomeen

Keski-Suomen piirihallitus nimesi eilen 19.9. kokouksessaan Äänekoskella kolme ehdokasta eduskuntavaaleihin 2015. Valituiksi tulivat: Anna Humppi, 29v. amk insinööri Karstulasta, Marita Salenius 59v. maanviljelijä Multialta sekä Kauko Isomäki, 63v. puhallusvillayrittäjä Jyväskylästä.

Nyt valittuna on kaikkiaan 11 ehdokasta. Keski-Suomesta nimetään yhteensä 14 ehdokasta. Piirihallitus jatkaa valintoja myöhemmin syksyllä.

Nimetyt ehdokkaat: http://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit-2015/

Kirjoitettu 12.9.2014

Seurakuntavaalit 2014

Perussuomalaiset ovat mukana myös tulevissa seurakuntavaaleissa. Keski-Suomen piirin lähes jokaisen paikallisyhdistyksen alueelta löytyy ehdokkaista joko oma tai yhteislista 9.11.2014 käytäviin seurakuntavaaleihin. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alueesi paikallisyhdistyksen puheenjohtajaan jonka yhteystiedot löydät: http://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/jasenyhdistykset/ Ehdokaslistat jätetään kirkkoherranvirastoon 15.9. klo 16 mennessä.

Lisätietoja vaaleista: http://www.seurakuntavaalit.fi/asetu-ehdolle

Kirjoitettu 12.9.2014

Piirihallitus jatkaa ehdokkaiden nimeämistä

Keski-Suomen piirihallitus on jatkanut eduskuntavaaliehdokkaiden nimeämistä. 6.9.2014 kokouksessa Jämsässä  nimettiin istuva kansanedustaja Kauko Tuupainen. Nyt listalla on kahdeksan ehdokasta, joista kolme Jyväskylästä ja viisi maakunnista. Ehdokkaiden nimeäminen jatkuu myöhemmin. Kaikkiaan Keski-Suomesta nimetään 14 ehdokasta eduskuntavaaleihin 2015.

Tähän mennessä nimetyt ehdokkaat:

http://keski-suomi.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit-2015/

Kirjoitettu 7.7.2014

Eduskuntavaalit 2015

Keski-Suomen piirin ylimääräinen piirikokous 29.6.2014 Äänekoskella nimesi ensimmäiset seitsemän eduskuntavaaliehdokasta. Jäsenäänestyksen tulosten pohjalta valituiksi tulivat: Mauno Vanhala, Jyväskylä; Jari Halttunen, Äänekoski; Marko Tuominen, Äänekoski; Heli Kupari, Jyväskylä; Pentti Tuomi, Saarijärvi; Sirpa Rintala, Jämsä. Lisäksi nimettiin istuva kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, Viitasaari. Keski-Suomesta nimetään kaikkiaan 14 ehdokasta. Piirihallitus jatkaa ehdokasasettelua syksyllä. -HK/JV

Kirjoitettu 14.5.2014

Keski-Suomen piirin kevätkokous sekä hallituksen kokous14.5.2014

Piirin kevätkokous pidettiin Muuramen Riihivuoressa 14.5.2014.

Kokouksen alussa Muuramen kunnan Hallintojohtaja Sami Niemi esitteli Muuramen kunnan toimintaa elinkeinoelämän kannalta ja kunnan taloudellista tilannetta sivuten myös kuntajakoselvityksen aikaista tilannetta.

Itse kokous noudatti esityslistan kulkua ja asiat saatiin käytyä, muutamaa seuraavaan kokoukseen siirrettävää asiaa lukuunottamatta aikataulun puitteissa.

Kevätkokousken jälkeen pidettiin piirin hallituksen kokous, jossa käytiin läpi EU vaaleista aiheutuneita kustannuksia sekä millä tavalla edetään viimmeiset viikot.

 

Kirjoitettu 15.11.2013

Keski-Suomen piirin työvaliokunta

Keski-Suomen piiri päätti perustaa työvaliokunnan hoitamaan tulevien vaalien järjestelyjä. Työvaliokuntaan jäseniksi nimettiin puheenjohtajat, sihteeri, taloudenhoitaja, vaalipäällikkö ja nettivastaava.

Kirjoitettu 15.11.2013

Keski-Suomen piirin järjestäytymiskokous

Henkilövalintoja ja työnjakoa. (lisää…)