JULKILAUSUMA 25.11.2017 3 kpl.

SOTE

Sipilän hallitus sote-pörssiyhtiöiden asialla

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous vaatii, että sote- ja valinnanvapausuudistus rakennetaan tutkitun tiedon ja kokeilujen perusteella ja siten, että julkinen sote-palvelutuotanto säädetään pääsäännöksi ja yksityiset yritykset täydentävät julkista palvelutarjontaa.

Sipilän hallituksen linjana on suosia suuria kansainvälisiä sote-pörssiyhtiöitä. Tätä piirikokous pitää suomalaisten verovarojen väärinkäyttönä ja vastuuttomana.

Sote-uudistuksen keskeisimpinä tavoitteina on palvelujen tasavertainen turvaaminen ja kustannusten kasvun hillintä. Nämä tavoitteet ovat jääneet hallituspuolueiden politikoinnin jalkoihin. Piirikokous vaatii palauttamaan nämä tavoitteet kärkeen.

LIIKENNE

Henkilöliikenne Äänekosken radalle ja kaksoisraide Tampereelle

Perussuomalaisten piirikokous toteaa tyydytyksellä, että osana Keski-Suomen liikenneväylien parantamista rataosuus Äänekosken ja Jyväskylän välillä peruskorjattiin ja sähköistettiin Metsä-Fibren biotehdasinvestoinnin yhteydessä. Piirikokous pitää tärkeänä, että rataosuudella aloitetaan myös henkilöliikenne.

Piirikokous kiirehtii Jyväskylän ja Tampereen välisen radan kaksoisraiteen rakentamista, koska tavara- ja henkilöliikenteen voimakas kasvu tätä vaatii.

Myös maakunnan eteläisen osan, mm. Jämsän ja Keuruun seutujen, liikenneverkon parantaminen on välttämätöntä sekä liikenteen sujuvuuden että turvallisuuden kannalta.

ELÄKE

Eläkeindeksi korjattava pikaisesti

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirikokous vaatii, että eduskunta palauttaa työeläkeläisiä loukkaavan ns. taitetun indeksin ns. puoliväli-indeksiksi. Tällöin eläkkeet seuraisivat nykyistä paremmin palkkakehitystä.

Piirikokous toteaa, että eläkerahastoissa on varoja noin 200 miljardia euroa. Kasvu on noin 5% vuodessa. Varojen puute ei ole peruste yli miljoonan eläkkeensaajan oikeudenmukaisen kohtelun palauttamiselle.

Kirjoitettu 25.11.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa